U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Pensioenfonds Horeca & Catering is het bedrijfstakpensioenfonds voor horeca en catering. Aansluiting bij ons fonds geldt voor horeca- en contractcateringbedrijven. Werknemers van 21 jaar en ouder bouwen automatisch pensioen bij ons op.

Het aanmelden van uw bedrijf gaat vanzelf

U hoeft uw bedrijf niet zelf bij ons aan te melden. Als uw bedrijf is ingedeeld in sector 33 (horeca algemeen) of sector 34 (horeca catering) ontvangen wij uw gegevens vanzelf via uw loonaangifte bij de Belastingdienst.

Wanneer wordt uw bedrijf verplicht aangesloten?

Na ontvangst van uw gegevens toetsen wij of uw bedrijf voldoet aan de criteria voor de verplichte aansluiting. Deze criteria zijn:

Voldoet uw bedrijf aan deze criteria? Dan wordt uw bedrijf bij ons aangesloten en gaan uw werknemers pensioen bij ons opbouwen.

Het kan zijn dat voor uw bedrijf één van de uitzonderingen op de verplichte aansluiting geldt. Uw bedrijf wordt dan uitgesloten van verplichte aansluiting bij ons pensioenfonds.

De minister beslist over de verplichtstelling

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid beslist over de verplichtstelling tot deelneming in ons pensioenfonds. Wijzigingen in dit besluit worden gepubliceerd in de Staatscourant.

Het reglement van de pensioenuitvoering

In het uitvoeringsreglement (PDF) staat het geldende reglement voor de pensioenuitvoering voor de horeca en contractcatering.

Een nieuw bedrijf gestart?

Als u met een bedrijf bent gestart in de horeca of catering heeft u veel te regelen. Misschien denkt u niet direct aan het pensioen voor uw werknemers en aan uw aansluiting bij ons pensioenfonds. Maar dat is wel belangrijk, want bedrijven in de horeca en catering worden automatisch aangesloten bij pensioenfonds. Werknemers van 21 jaar en ouder bouwen verplicht pensioen op in de basispensioenregeling.

Lees de belangrijkste punten die u moet weten en regelen als u met een nieuw bedrijf bent gestart.


Meer informatie over:

Terug naar boven →