U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Als u met een nieuw bedrijf bent gestart in de horeca of catering heeft u veel te regelen. Pensioen voor uw werknemers hoort daar ook bij. Bedrijven in de horeca en catering worden automatisch aangesloten bij ons fonds. Werknemers van 21 jaar en ouder bouwen verplicht pensioen op in de basispensioenregeling. En u betaalt ons daarvoor pensioenpremie. Wat betekent dit voor u?

Uw aanmelding bij ons fonds gaat vanzelf

Het aanmelden van uw bedrijf gaat vanzelf. Wij ontvangen uw bedrijfs- en loongegevens automatisch via uw loonaangifte bij de Belastingdienst. Pensioenfonds Horeca & Catering is aangesloten op de Loonaangifteketen. Als uw bedrijf in aanmerking komt voor een verplichte aansluiting ontvangt u een brief waarin wij u welkom heten bij ons pensioenfonds.

Pensioeninformatie ontvangt u digitaal

Pensioeninformatie ontvangt u digitaal op GRIP in uw eigen online omgeving. Zo heeft u altijd toegang tot uw pensioenzaken. U ziet uw loongegevens, pensioenpremie, nota’s en betalingen. Daarvoor hoeft u alleen maar in te loggen.

U hoeft daarvoor alleen uw GRIP-account te activeren

Om in te kunnen loggen op GRIP hoeft u alleen maar uw GRIP-account te activeren. De benodigde activatiecode staat in de brief waarin wij u welkom heten bij ons fonds. Maar ook in de brief waarin wij u informeren over de te betalen pensioenpremie. Met het activeren van uw GRIP-account geeft u gelijk uw e-mailadres aan ons door, zodat wij u per e-mail kunnen bereiken.

U regelt daarmee gelijk een automatisch incasso voor de betaling

Het betalen van de pensioenpremie gaat met een automatische incasso. Daarmee heeft u geen omkijken naar het betalen van de premie. Het instellen van een automatische incasso doet u tijdens het activeren van uw GRIP-account.

Vertel uw werknemers dat zij pensioen bij ons opbouwen

Het is belangrijk dat u uw werknemers vertelt dat zij pensioen bij ons opbouwen in de basispensioenregeling. Hoe wij u hierbij helpen en wat u moet doen leest u onder Werknemers en pensioen. Ook uw werknemers informeren wij digitaal over hun pensioen. Op de online omgeving voor werknemers, staat alle informatie klaar. Inloggen werkt met DigiD.

Bedenk of u een aanvullende regeling voor hen wilt afsluiten

Uw werknemers bouwen automatisch pensioen op in onze basispensioenregeling. U kunt daarnaast een aanvullende regeling afsluiten voor bijvoorbeeld nabestaandenpensioen of extra ouderdomspensioen. Dat zit namelijk niet in de basisregeling. Wilt u meer weten over aanvullende regelingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.


Meer informatie over:

Terug naar boven →