U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Bent u een payrollbedrijf actief in de horeca of catering? Op grond van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) hebben payrollwerknemers per 1 januari 2021 recht op een adequaat pensioen. Met een collectieve pensioenregeling bij ons fonds regelt u dit als payrollwerkgever eenvoudig voor uw werknemers die in de horeca of catering werken.

Vraag een offerte aan voor een collectieve pensioenregeling

Wilt u weten wat een collectieve basispensioenregeling bij ons kost? We maken graag een offerte voor u. Bel ons hiervoor op (079) 363 14 00 of stuur een e-mail naar grip@phenc.nl. Ons klantteam staat van 8.30 tot 17.30 uur voor u klaar. 

Een adequate pensioenregeling met voordelen voor u en uw werknemers

Beheren van pensioen doen wij zo eenvoudig en goedkoop mogelijk. Want hoe slimmer wij het nu regelen, hoe meer er overblijft voor een goed pensioen later. Zo bieden we u een aantrekkelijke premie die past bij de sector: 8,4% voor u als werkgever en 8,4% voor uw werknemer, samen 16,8%. De hoogte van uw premie is afhankelijk van de premiegegevens van de basispensioenregeling en uw loongegevens. Uw loongegevens ontvangen wij automatisch via uw loonaangifte. Bovendien brengen wij geen extra administratiekosten in rekening.

Wanneer is een pensioenregeling adequaat voor een payrollwerknemer?

Een payrollwerknemer heeft een adequate pensioenregeling als hij deelneemt in dezelfde regeling als een werknemer met een vergelijkbare functie in loondienst. Dit betekent dat als u een werknemer op de payroll heeft staan u aan hem eenzelfde regeling biedt als een werknemer in loondienst. Onze pensioenregeling is daarom adequaat voor payrollwerknemers in de horeca of catering.

Wat zegt de WAB over het regelen van pensioen voor payrollwerknemers?

Op grond van de WAB hebben payrollwerknemers per 1 januari 2021 recht op een adequaat pensioen. De payrollwerkgever moet zorgdragen voor net zo’n adequate pensioenregeling voor de payrollwerknemer als voor een vaste werknemer met een gelijke of gelijkwaardige functie in hetzelfde bedrijf of bedrijfstak. Op de website van de Belastingdienst leest u meer informatie over de WAB.

U kunt zich als payrollwerkgever per 1 januari 2021 bij ons aansluiten. Uiteraard alleen als u actief bent in de horeca of catering.