U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Met ingang van uw eerste loonaangifte over 2019 betaalt u geen termijnbedrag meer, maar direct uw werkelijke pensioenpremie. Deze nieuwe manier van premie in rekening brengen maakt het doen van uw pensioenadministratie nog makkelijker. U betaalt altijd de juiste premie. Niet te veel, niet te weinig en zonder verrassingen achteraf.

Uw pensioenpremie is gebaseerd op uw loongegevens

U doet net zoals nu uw loonaangifte bij de Belastingdienst. Wij ontvangen uw loongegevens één keer per maand en berekenen daarmee uw pensioenpremie. Eventuele correcties worden direct meegenomen. Helder en makkelijk.

Uw pensioenpremie kan iedere maand anders zijn

Met het betalen van de werkelijke premie kan de pensioenpremie die u moet betalen iedere maand anders zijn. In GRIP ziet u uw pensioenpremie van het huidige en voorgaande jaar. Dat kan u helpen om te zien hoe uw premie door het jaar heen varieert. Daarvoor moet u wel even inloggen.

Het uitbetalen van vakantiegeld is van invloed op uw pensioenpremie

Op vakantiegeld houdt u pensioen in en u betaalt er premie over. Dit betekent dat wanneer u vakantiegeld in één keer uitbetaalt u een hogere nota kunt verwachten. Betaalt u vakantiegeld verspreid over het jaar? Dan betaalt u de premie daarover ook verspreid.

  U ontvangt bericht als uw nota klaarstaat

  Als er een nieuwe nota voor u klaarstaat in GRIP, ontvangt u bericht van ons. In het bericht leest u het te betalen bedrag en de betaalgegevens. De nota kunt u altijd downloaden in GRIP.

  Uw nota's staan overzichtelijk onder elkaar in GRIP

  In GRIP staan uw nota's overzichtelijk onder elkaar op de nieuwe pagina 'Nota's en betalingen'. U ziet direct of u bij bent met betalen of dat u nog een nota heeft openstaan.

  Wanneer moet u de nota betalen?

  In dezelfde maand waarin u het notabericht ontvangt moet u uw nota betalen. Als u betaalt met een automatische incasso gaat de betaling vanzelf. Wij schrijven het te betalen bedrag op de laatste werkdag van de maand af. Betaalt u handmatig, dan moet u er zelf aan denken dat uw nota voor het einde van de maand is betaald.

  Uw eerste nota voor uw werkelijke pensioenpremie

  Wanneer u het eerste bericht ontvangt over uw nieuwe nota is afhankelijk van het moment waarop u loonaangifte doet. U ziet dit hieronder in twee voorbeelden uitgewerkt.

  Uw loongegevens van heffingsjaar 2018 en eerder

  In maart ontvangt u de jaarafrekening over 2018. Daarmee komt echt een einde aan het rekening brengen van een termijnbedrag.