U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Het is belangrijk dat u de loonaangifte volledig, juist en op tijd doet. Anders gaan wij met de verkeerde gegevens aan de slag. De loongegevens die wij via uw loonaangifte ontvangen bepalen uw pensioenpremie en de pensioenopbouw van uw werknemers. Daarom is het belangrijk aandacht te hebben voor een aantal punten.

Categorieën in de loonaangifte

Voor het bepalen van de pensioenpremie en de pensioenopbouw kijken wij naar de categorieën verloonde uren en loon voor werknemersverzekeringen.

Afgeronde uren

De Belastingdienst werkt met afgeronde uren. Daardoor kunnen er verschillen ontstaan tussen uw jaarafrekening en uw eigen administratie. Houd hier rekening mee wanneer u in uw eigen loonadministratie voor uw werknemers delen van uren invult.

Vakantie-uren

Als u niet opgenomen vakantie-uren uitbetaalt, dan tellen deze uren mee bij de berekening van de pensioenpremie.

Rechtsvormwijziging

Als de rechtsvorm van uw bedrijf wijzigt, verandert ook het loonheffingennummer waarop u loonaangifte doet. U gaat uw loonaangifte doen op het nieuwe loonheffingennummer. Heeft u dat nog op uw oude nummer gedaan? Geef dit door met het online formulier 'Verrekening van loonheffingennummer naar loonheffingennummer'. Hiervoor moet u wel even inloggen. Nadat u bent ingelogd kunt u het formulier gelijk invullen.