U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Voor de pensioenopbouw van uw werknemers betaalt u pensioenpremie. Deze premie baseren we op uw loongegevens en bestaat uit een werkgeversdeel en een werknemersdeel. U betaalt ons beide delen. Het werknemersdeel houdt u in op het salaris van uw werknemers.

Uw loongegevens zijn de basis voor uw pensioenpremie

Uw pensioenpremie baseren we op uw loongegevens. Iedere keer als u loonaangifte doet ontvangen we deze automatisch. Iedere keer als we nieuwe loongegevens van u ontvangen vergelijken we uw nieuwe gegevens met de vorige. Over het verschil berekenen wij uw premie en brengen deze bij u in rekening. U ziet uw pensioenpremie in GRIP op de pagina Pensioenpremie.

Correcties nemen we automatisch mee

Heeft u een correctie op een eerdere loonaangifte? Geen probleem, deze nemen we automatisch mee. We krijgen uw loongegevens door met correcties. Wilt u controleren of een correctie is verwerkt? Op de pagina Loongegevens en de pagina Pensioenpremie ziet u welke loongegevens we hebben verwerkt. Als deze kloppen met uw eigen administratie zijn uw correcties verwerkt.

Hoe en wanneer ontvangen wij uw loongegevens?

Wij ontvangen uw loongegegevens automatisch na uw loonaangifte. Altijd op de 8e van de maand. Als u aan het begin van de maand loonaangifte doet, verwerken we uw gegevens nog in dezelfde maand. Uw verwerkte loongegevens staan in GRIP op de pagina Loongegevens.

U krijgt bericht als uw nota klaarstaat

Zodra er een nota voor u klaarstaat krijgt u een e-mail. Dat is meestal rond de 15e van de maand. In de e-mail leest u het bedrag, over welke loongegevens uw nota is berekend en de betaaldatum. Uw nota staat online klaar op de pagina Nota's en betalingen in GRIP.

Heeft u nog niet ingelogd? Dan krijgt u in laatste week van de maand een brief dat uw nota klaarstaat. Hierin staat ook uw activatiecode voor het activeren van uw account.

Uw nota's staan overzichtelijk onder elkaar in GRIP

Heeft u voor uw administratie uw nota’s nodig? Deze staan klaar in GRIP op de pagina Nota’s en betalingen. Overzichtelijk onder elkaar. U ziet direct of u bij bent met betalen of dat er nog een bedrag openstaat.

Met een automatische incasso gaat betalen vanzelf

Het betalen van de pensioenpremie is het makkelijkst met een automatische incasso. Wij incasseren de premie op de laatste dag van de maand. Als deze in het weekend valt, doen we het de vrijdag ervoor. U regelt een automatische incasso eenvoudig online. Bent u het een keer niet eens met een afgeschreven bedrag? Dan kunt u altijd storneren. U blijft altijd in controle van uw eigen bankrekening.

"75% van de werkgevers betaalt met een automatische incasso"


Meer informatie over:


Terug naar boven →