U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Voor de pensioenopbouw van uw werknemers betaalt u pensioenpremie. De premie bestaat uit een werkgeversdeel en een werknemersdeel. U betaalt ons beide delen. Het werknemersdeel houdt u in op het salaris van uw werknemers.

Pensioenpremie op basis van uw loongegevens

De pensioenpremie die u betaalt is gebaseerd op uw loongegevens. Voor het berekenen van uw premie sluiten wij aan bij de werkwijze van de Belastingdienst. Iedere keer als wij nieuwe loongegevens van u ontvangen vergelijken wij uw nieuwe cumulatieve loongegevens met de vorige stand van uw loongegevens. Over het verschil berekenen wij uw pensioenpremie en brengen die bij u rekening.

Correcties gaan automatisch mee

Door de nieuwe cumulatieve stand van uw loongegevens iedere keer te vergelijken met uw vorige stand gaan correcties altijd automatisch mee. U kunt zelf controleren of een correctie is verwerkt door te kijken naar de loongegevens die wij hebben verwerkt. Hiervoor logt u in op GRIP. U ziet altijd de laatste cumulatieve stand van uw loongegevens en pensioenpremie. Als deze overeenkomen met uw eigen loonadministratie dan zijn uw correcties verwerkt. 

  Premiegegevens voor de juiste pensioenpremie

  Voor de juiste pensioenopbouw en bijbehorende pensioenpremie heeft u de premiegegevens nodig. Deze gegevens verwerkt u in uw salarisadministratie. De premiegegevens worden elk jaar opnieuw vastgesteld.

  Betalen van uw pensioenpremie

  Het betalen van de pensioenpremie gaat met een automatische incasso. Hiermee betaalt u de premie altijd op tijd. En heeft u er verder geen omkijken naar. De incasso is maandelijks op de laatste werkdag van maand. Als u inlogt op GRIP ziet u de exacte incassodagen. U ontvangt ongeveer twee weken van tevoren bericht over het te incasseren bedrag. De nota staat altijd klaar in uw online omgeving.

  Als u de pensioenpremie te laat betaalt

  Het kan altijd een keer gebeuren dat u de pensioenpremie een keer te laat betaalt. Naarmate u vaker te laat betaalt, brengen wij u een boete in rekening of erger nog schakelen wij onze incassopartner in. In ons incassobeleid leest u meer over de gevolgen van het te laat betalen van uw pensioenpremie.

  Rekenvoorbeelden van de premie

  Hoe wij uw pensioenpremie berekenen ziet u in een aantal rekenvoorbeelden:

   


  Let op! Geen termijnbedrag meer maar direct uw werkelijke premie
  Tot en met het heffingsjaar 2018 werkten wij met termijnbedragen en een jaarafrekening. Met ingang van uw eerste loonaangifte over 2019 betaalt u direct uw werkelijke pensioenpremie. U betaalt met deze nieuwe facturatie altijd het juiste bedrag. Niet te veel, niet te weinig en zonder verrassingen achteraf.


  Meer informatie over:


  Terug naar boven →