U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Uw werknemers van 21 jaar en ouder bouwen verplicht ouderdomspensioen bij ons op. Het is belangrijk dat u dit vertelt. Op het moment dat u een nieuwe werknemer aanneemt. Maar ook bij veranderingen op werk- of op privégebied. 

Wat vertelt u uw werknemers over pensioen?

Het belangrijkste om aan uw werknemers te vertellen is dat ze vanaf 21 jaar ouderdomspensioen bij ons opbouwen. Verder is het goed om te vertellen dat er in de basispensioenregeling geen nabestaandenpensioen zit.


TIP: U kunt als werkgever nabestaandenpensioen bij ons regelen met een  collectieve aanvullende regeling. Dit kan uw werknemer ook zelf doen met een individuele regeling.


Op welk moment vertelt u over pensioen?

Het aannemen van een nieuwe werknemer is het moment waarop u vertelt over pensioen. Een arbeidsvoorwaardengesprek is daarvoor heel geschikt. De handige pensioenchecklist voor werkgevers (PDF) helpt u door de belangrijkste punten van de pensioenregeling. Het Pensioen 1-2-3 (PDF) is voor uw werknemers. Deze kunt u na het gesprek naar uw werknemer e-mailen.

Denk ook aan veranderingen op werk- of privégebied

Een verandering of gebeurtenis in werk of privé kan van invloed zijn op het pensioen. Gaat één van uw werknemers trouwen, of is er een kindje op komst? Dan is het belangrijk naar het pensioen te kijken. Er zijn pensioenmomenten als gevolg van veranderingen op werkgebied en als gevolg van veranderingen op privégebied

Voor uw werknemers is er de online pensioenomgeving mijnphenc.nl

Uw werknemers hebben een eigen online omgeving bij ons. Op mijnphenc.nl zien uw werknemers hun pensioenopbouw. We nemen hen op een duidelijke en laagdrempelige manier mee in de wereld van pensioen en besteden ook aandacht aan veranderingen op werk- of privégebied. Onze pensioeninformatie is er ook in het Engels.

Meer informatie over de online pensioenomgeving mijnphenc.nl ziet u in deze video. Wilt u de webpagina met video met uw werknemers delen? Dat kan met deze e-mail.

Wilt u uw werknemers vragen hun e-mailadres aan ons door te geven?

We willen uw werknemers per e-mail informeren over hun pensioen. Daarvoor hebben wij wel hun e-mailadres nodig. Dat kunnen zij doorgeven door met hun DigiD in te loggen op mijnphenc.nl. Na het inloggen vragen we gelijk een e-mailadres door te geven. Wilt u hen vragen dat te doen?

U mag ons ook de e-mailadressen van uw werknemers doorgeven

Het is ook mogelijk dat u de e-mailadressen van uw werknemers in één keer doorgeeft. Het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. Wilt u weten hoe u dit doet? Bel ons dan op (079) 363 14 00. Ons klantteam staat van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur voor u klaar.