U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Als er in de privé- of werksituatie van uw werknemers iets verandert, kan dit van invloed zijn op hun pensioen. Welke veranderingen dit zijn hebben voor u op een rij gezet. Zo kunt u uw werknemers waar nodig helpen.

Hieronder ziet u de belangrijke momenten en leest u wat dit voor uw werknemer betekent.

Uw nieuwe werknemer ontvangt binnen 4 tot 6 maanden bericht van ons. Daarin nodigen wij hem uit naar mijnphenc.nl te gaan en in te loggen met zijn DigiD. In zijn persoonlijke online omgeving staat informatie over starten in horeca of catering klaar. En uw werknemer kan meteen een aantal pensioenkeuzes doorgeven. Op mijnphenc.nl staat voor uw werknemer uitgebreide informatie over starten in horeca of catering.

U kunt uw werknemer alvast deze folder geven. Voor uw Engelstalige werknemers is er een Engelstalige versie.

Als uw werknemer (even) is gestopt met werken in de horeca of catering, stopt ook zijn pensioenopbouw bij ons. Het kan natuurlijk zijn dat hij inmiddels een andere baan heeft gevonden, of gewoon een tijdje vrij heeft genomen om te reizen, studeren of iets totaal anders te doen. Maar in alle gevallen is het goed voor hem om na te denken wat hij doet met het pensioen dat hij bij ons heeft opgebouwd. Op mijnphenc.nl staat voor uw werknemer uitgebreide informatie over stoppen in horeca of catering. De datum einde dienstverband geeft u door via de loonaangifte.

Trouwen, samenwonen of geregistreerd partnerschap aangaan. Een mooi moment voor uw werknemer! Als uw werknemer trouwt of geregistreerd partnerschap aangaat krijgen we dit automatisch van de gemeente door. Maar dat trouwen, samenwonen of geregistreerd partnerschap aangaan ook een moment is om aan pensioen te denken weet niet iedereen. Terwijl dat eigenlijk wel zou moeten. Nabestaandenpensioen is namelijk geen onderdeel van onze basispensioenregeling. Uw werknemer vindt meer informatie op mijnhphenc.nl.

Gerichte informatie over:

Een kind krijgen is een geweldig moment in het leven van uw werknemer. Dan is pensioen nou niet direct het eerste waar hij aan zal denken. Maar toch is het wel belangrijk. Want in onze basispensioenregeling is niets geregeld voor de kinderen van uw werknemer als hij overlijdt. U kunt bij ons collectief nabestaandenpensioen verzekeren voor uw werknemers. Uw werknemer kan ook zelf nabestaandenpensioen bij ons verzekeren. Uw werknemer vindt meer informatie over kinderen krijgen op mijnphenc.nl.

Als uw werknemer en zijn partner uit elkaar gaan kan dat gevolgen hebben voor zijn pensioen. Dit ligt aan zijn situatie. Was hij getrouwd tijdens zijn loopbaan in de horeca of catering of had hij geregistreerd partnerschap in die periode? Dan moet hij zijn ouderdomspensioen verdelen en zou het kunnen dat hij ook zijn nabestaandenpensioen moet afstaan. Het is dus een belangrijk moment voor uw werknemer om aan zijn pensioen te denken. Uw werknemer vindt meer informatie over uit elkaar gaan op mijnphenc.nl.

Verhuist uw werknemer binnen Nederland dan hoeft hij niets door te geven. Wij krijgen het nieuwe adres automatisch door. Als uw werknemer verhuist naar of in het buitenland dan moet hij dit schriftelijk en ondertekend aan ons doorgeven. Uw werknemer vindt meer informatie over verhuizen op mijnphenc.nl.

Neemt uw werknemer maximaal twee weken vrij voor zorgverlof, dan verandert er niets. Bij een langere periode bouwt hij over de uren die hij niet werkt geen pensioen op. Informeer uw werknemer daarover. Uw werknemer vindt meer informatie over zorgverlof op mijnphenc.nl.

Als uw werknemer ouderschapsverlof opneemt, betaalt u tijdens het verlof de volledige premie. Uw werknemer blijft dus evenveel pensioen opbouwen. U moet het ouderschapsverlof zelf aan ons doorgeven. Gebruik hiervoor het formulier ouderschapsverlof. Uw werknemer vindt meer informatie over ouderschapsverlof op mijnphenc.nl.

Gaat uw werknemer meer of minder bij u werken? Dan heeft dit invloed op zijn pensioen omdat hierdoor ook zijn salaris verandert. Via u krijgen we automatisch zijn salaris door. Uw werknemer hoeft dit zelf niet te regelen. Maar het is wel een goed moment voor hem om stil te staan bij zijn pensioen. Uw werknemer vindt over meer of minder werken meer informatie op mijnphenc.nl.

Stel uw werknemer wordt langdurig ziek of arbeidsongeschikt waardoor hij niet meer kan werken. Of minder moet gaan werken. Wat gebeurt er dan met zijn ouderdomspensioen? Een belangrijke vraag. Voor u maar zeker ook voor hem. Het is een vervelende tijd waarin pensioen niet het eerste is waar uw werknemer aan denkt. Terwijl het helaas wel van invloed kan zijn op zijn ouderdomspensioen. Dit is afhankelijk van de uitkering die uw werknemer krijgt. Uw werknemer vindt meer informatie over arbeidsongeschikt worden op mijnphenc.nl.

Als uw werknemer overlijdt, stopt de opbouw van zijn ouderdomspensioen. Het opgebouwde ouderdomspensioen gaat niet naar zijn partner en kinderen. Nabestaanden krijgen alleen pensioen als u dit collectief heeft verzekerd of als uw werknemer dat zelf heeft geregeld. Het is belangrijk dat uw werknemer op de hoogte is van dit risico. Uw werknemer vindt meer informatie over overlijden op mijnphenc.nl.

Dat uw werknemers automatisch pensioen bij ons opbouwen is een geruststellende gedachte. Maar hoeveel bouwen uw werknemers nou echt op? Met het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) maken wij dat jaarlijks voor uw werknemers inzichtelijk. Maar ook de rest van het jaar kan uw werknemer gemakkelijk checken hoeveel pensioen hij al heeft opgebouwd. Daarom grijpen we het UPO-moment aan om uw werknemer uit te nodigen naar mijnphenc.nl te gaan en daar zijn pensioen te checken. Op mijnphenc.nl staat voor uw werknemer uitgebreide informatie over pensioen checken.

Bereikt uw werknemer bijna zijn AOW-datum? Dan is het de hoogste tijd om zijn pensioen te plannen. Uw werknemer heeft namelijk een aantal keuzes te maken. Welke keuzes hij kan maken hangt af van de hoogte van zijn pensioen. Misschien is zijn opgebouwde pensioen lager dan de afkoopgrens. In dat geval kopen we zijn pensioen af en hoeft hij verder geen keuzes te maken. Is zijn pensioen hoger dan de afkoopgrens? Dan kan hij wel een aantal keuzes maken. Uw werknemer vindt meer informatie over bijna met pensioen gaan op mijnphenc.nl. Als uw werknemer eerder met pensioen wil, moet uw werknemer dit zelf aan ons doorgeven.

 

De online pensioenomgeving voor uw werknemers

Voor al uw werknemers staat een online pensioenomgeving klaar. Daar zien uw werknemers alle informatie over hun pensioen. Inloggen werkt met DigiD. Als uw werknemers daar hun e-mailadres doorgeven ontvangen zij bericht van ons op de momenten dat het belangrijk is om aan pensioen te denken.

Meer over de online omgeving voor uw werknemers.