U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Uw werknemers van 21 jaar en ouder bouwen pensioen bij ons op. Wij informeren hen hierover. Het is belangrijk dat u dit ook doet. Op het moment dat u een nieuwe werknemer aanneemt. Maar ook op andere momenten waarbij het belangrijk is bezig te zijn met pensioen. We helpen u graag uw werknemers goed te informeren.

Wat vertelt u uw werknemers over pensioen?

Het belangrijkste om uw werknemers te vertellen is dat ze pensioen bij ons opbouwen. Voor werknemers met een partner is het verder goed te vertellen dat er in de basisregeling geen pensioenopbouw is voor nabestaanden. Dit geldt ook voor eventuele kinderen. U kunt als werkgever nabestaandenpensioen bij ons regelen met een aanvullende regeling. Dit kan uw werknemer ook zelf doen.

Op welk moment vertelt u over pensioen?

Het aannemen van een nieuwe werknemer is het moment waarop u vertelt over pensioen. Een arbeidsvoorwaardengesprek is daarvoor heel geschikt. De handige pensioenchecklist voor werkgevers (PDF) helpt u door de belangrijkste punten van de pensioenregeling. Het Pensioen 1-2-3 (PDF) is voor uw werknemers. Deze kunt na het gesprek aan uw werknemer geven. Nog makkelijker is deze even per e-mail te sturen.

Denk ook aan veranderingen op werk- of privégebied

Een verandering of gebeurtenis in werk of privé kan van invloed zijn op het pensioen. Gaat één van uw werknemers trouwen, of is er een kindje op komst? Dan is het belangrijk naar pensioen te kijken. Welke veranderingen en gebeurtenissen dit zijn hebben we voor u onder elkaar gezet.

Voor uw werknemers is er de online pensioenomgeving mijnphenc.nl

Uw werknemers hebben een eigen online omgeving bij ons. Op mijnphenc.nl zien uw werknemers hun pensioenopbouw en nemen we hen op een duidelijke en laagdrempelige manier mee in de wereld van pensioen. We informeren hen daar ook over de veranderingen op werk- of privégebied.

Meer informatie over de online pensioenomgeving mijnphenc.nl ziet u in deze video. Wilt u de webpagina waar de video op staat met uw werknemers delen?

Wilt u uw werknemers vragen hun e-mailadres aan ons door te geven?

We willen uw werknemers per e-mail informeren over hun pensioen. Daarvoor hebben wij wel hun e-mailadres nodig. Dat kunnen zij doorgeven door met hun DigiD in te loggen op mijnphenc.nl. Na het inloggen vragen we gelijk een e-mailadres door te geven. Wilt u hen vragen dat te doen?

U mag ons ook de e-mailadressen van uw werknemers doorgeven

Het is ook mogelijk dat u ons de e-mailadressen van uw werknemers in één keer doorgeeft. Dat moet natuurlijk wel veilig. Wilt u weten hoe u dit doet? Bel ons dan op (079) 363 14 00. Ons klantteam staat van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur voor u klaar.