U bent nog niet ingelogd (Inloggen)

Wij proberen pensioen zo makkelijk mogelijk te maken. Voor u én voor uw werknemer. Uw werknemer ontvangt informatie van ons op de momenten dat pensioen ertoe doet. Dat doen wij op een begrijpelijke manier, zoveel mogelijk digitaal.

Voor uw werknemers een online pensioenomgeving klaarzetten

Voor al uw werknemers staat een online pensioenomgeving klaar. Daar zien uw werknemers alle informatie over hun pensioen. Inloggen werkt met DigiD. Als uw werknemers daar hun e-mailadres doorgeven ontvangen zij bericht van ons op de momenten dat het belangrijk is om aan pensioen te denken.

Meer over de online omgeving voor uw werknemers.

Pensioenbewustzijn van uw werknemers vergroten

Er zijn genoeg momenten waarop uw werknemers keuzes kunnen of moeten maken, die van invloed zijn op pensioen. Bijvoorbeeld trouwen of meer of minder gaan werken. Op de online omgeving voor uw werknemers, besteden wij uitgebreid aandacht aan deze momenten. Zo proberen wij het pensioenbewustzijn van uw werknemers te vergroten.

Inzicht geven in de pensioenopbouw met het Uniform Pensioenoverzicht

In juni of juli maken wij de pensioenopbouw van uw werknemers inzichtelijk met het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Deze staan dan klaar in hun online pensioenomgeving.

Als u een nieuwe werknemer aanneemt

Als u een nieuwe werknemer aanneemt zien wij dat aan uw loongegevens. Uw nieuwe werknemer ontvangt binnen een half jaar na starten een brief met daarin een uitnodiging om zijn online pensioenomgeving te bezoeken. Daar staat alle informatie klaar over pensioen opbouwen bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Laag 1 van Pensioen 1-2-3 (PDF) is ook goed voor u om te lezen.

Als een werknemer bij u stopt met werken

Als uit uw loonaangifte blijkt dat een werknemer bij u uit dienst is, stopt de pensioenopbouw. Uw werknemer ontvangt dan van ons informatie over wat hij kan doen met het pensioen dat hij bij ons heeft opgebouwd.

Als een werknemer bij u met pensioen gaat

Als uw werknemer met pensioen gaat ontvangt hij negen maanden voor zijn AOW-datum bericht van ons om zijn pensioen aan te vragen. Dat kan in de online pensioenomgeving. Zodra wij de aanvraag hebben ontvangen, zorgen wij dat het pensioen op het juiste moment wordt uitbetaald.